Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $68,48/fat +1,05% siden fredag samme tid og +0,28% siden Oslo Børs stengte. EIA oljelagertall kom i går på slutten av handelsdagen. DOE melder at råoljelagrene er ned 9,6m fat mot API som viste fall på 2,13m fat. Bensinlagrene ned 4,6m fat mot API som viste ned 2,8m fat. Destillatene ned 4,1m fat mot API som viste ned 1,6m fat. Amerikansk produksjon på 12,1m fpd og eksporten på 3,4m fpd (nest sterkeste man har data på). En positiv rapport i vår øyne.

ASC: ABGSC skal begynne med tilbakekjøp av egne aksjer. De skal kjøpe tilbake opptil 8m aksjer.

DNO: Oppkjøpet av Faroe er nå gjennomført og selskapet eier nå 100% av aksjene i selskapet. Som vi har nevnt før mener vi at dette oppkjøpet er bra for selskapet da de øker sin posisjon i Nordsjøen og får diversifisert ut i fra Kurdistan.

NRC: NRC initierer nytt tilbakekjøpsprogram for opptil NOK 5m. Aksjene kommer til å bli brukt i forhold til selskapets ansatteaksjeprogram.

MAKRO: Fed overrasket markedet onsdag kveld. De holder renter uendret, mens signalisert at videre rentehevninger strekkes betydelig ut på tidsaksen. Det er hovedsakelig vekst, eller mangel på det ute som styrer. Fed stopper også nedbyggingen av balansen gjennom å nedskalere sine salg av obligasjoner noe som igjen vil over tid gi bedre likviditet. Pågående tradetalks gir også hodebry for så vel sentralbanker som for markedet. Det er mangel på nye resultater som gir bekymringer. USD svekker seg som ventet, EURUSD handler 1,1430 mot EUR og en Index på 95,35. Børsene i USA stengte i rødt, mye grunnet trade talks. Rentene faller tilbake, 10 år på 2,526 prosent, mens 30 års ligger 2,975 prosent ned fra 3,02 prosent før møtet i Fed. I Europa er bildet uendret, Brexit og et ECB i tenkeboksen over neste «smarte» tiltak styrer. Makro fra UK kom på konsensus. GBPUSD 1,3235 med EURGBP på 0,8650. London børsen noe lavere onsdag. Eurobørsene falt alle og mer med London, DAX tok av 1,57 prosent og EuroStoxx50 ned 1,07 prosent. Euro Index på 93,60. EURCHF på 1,1330. Rentemøte i Sveits og UK i dag, konsensus er uendret hos begge. I Østen ser vi marginalt høyere børser, YEN styrker seg noe og handler 110,45. EURYEN på 126,35. Fed og renter er hovedtema, mens også her er det en underliggende frykt for trade talks og effekter om Kina og USA ikke skulle enes. I Norge slipper NB resultatet av siste rentemøte og pengepolitikkrapport KL 1000. Markedet er samt i konsensus og forventer hevning på 0,25 prosent. PPR vil gi føringer til rentebanen. Vi tror dog sentralbanken vil skue noe mot verden der ute og fremstå som noe mer forsiktige i retorikken. Makrobildet er hjemme er bra og ble underbygget av regionalt nettverk tidligere i mars. Økt rentespread mot våre handelspartnere er ikke nødvendigvis bare positivt. EURNOK handler 9,6950 med USDNOK 8,4825. SEKNOK 0,9310 med CHFNOK 8,5550. GBPNOK på 11,2100.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.