Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $67,43/fat +1,12% siden fredag samme tid og 0,42% siden Oslo Børs stengte. Ingen store nyheter i oljemarkedet

NHY: Morgan Stanley kutter kursmålet fra NOK 52 til NOK 47.

AKSJEMARKEDET: Som slik det nevnes under er det amerikanske rentemarkedet som sitter i førersetet. Grunnen til dette er at tidligere når yielden på 10åringen har blitt lavere enn 3 måneders rente. I forkant av de tre siste børskrakkene (1990, 2001 og 2008) opplevde markedet en lignende rentebane. Når yielden på en obligasjon faller i markedet er det ofte et tegn på at mange kjøper obligasjonen og prisen øker dermed faller yielden. Når det kommer til statsobligasjoner ser man ofte på disse som risikofrie (hos stabile nasjoner). Dette gjør at når obligasjoner med lengre forfall har lavere yield enn korte obligasjoner er det et tegn på at markedet frykter fremtiden mer enn status quo. Dette har gjort at andre markeder får en motsatt effekt og aksjemarkedet som er et marked man putter pengene i om man ønsker risiko, faller. Vi har sett at sentralbankene gjør det de kan for å stimulere, så vi ser ingen grunn til å frykte et børskrakk i det korte bildet.

VALUTA: Amerikanske børser endte tirsdagen flatt. Markedet fortsatt nervøst. Risikobildet avventer og særlig trade talks, Brexit og renteutviklingen er hovedtemaer. Lange amerikanske renter faller mer enn korte og kan om fortsetter sette spørsmål til om resesjon er i anmarsj (se chart). Utviklingen følges med argusøyne. USD holder seg på siste dagers nivåer. EURUSD på 1,1305. Index på 96,10. Eurobørsene var negative i går, utslagene var dog ikke store. Euro Stoxx 50 ned 0,16 prosent. Euro indeks på 93,35. CHF holder på styrkelse, EURCHF på 1,1225. Euro renter også i fokus, positive IFO indeks tall fra Tyskland ble godt mottatt. I Østen reverserer Nikkei mye av mandagens fall. Nikkei opp 2,15 prosent. Shanghai faller på frykt for vekst og usikkerhet til pågående trade talks i Beijing. Shanghai ned 1,51 prosent. YEN stabil 110,10 mot USD og 124,55 mot EUR. AUDUSD handler noe høyere, 0,7120. Gull handler 1323USDo, mens Aluminium omsettes 1890USDt. Vår egen krone handlet noe svakere med usikkerheten der ute. Utslagene ble dog langt mindre enn man kunne frykte. De fallende rentene ut står litt i kontrast med vår egen sentralbank. Rentespread utlandet stiger og gir isolert sett et positivt bakteppe for sterkere NOK. EURNOK handler 9,6535 med USDNOK på 8,5350. SEKNOK 0,9230 og GBPNOK 11,2650.

US renter; 3 MND mot 10 års Yield

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg