Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $68,16/fat +0,28% siden fredag samme tid og -0,25% siden Oslo Børs stengte. Etter at vi meldte en oljepris som hadde opplevd det beste kvartalet på 10 år, fortsetter positiviteten ut i april. Vi mener dette delvis kan forklares på bakgrunn av at amerikanske sanksjonsinspektører følger opp tett, og man kan se iflg skipstracking at noen skip står igjen i Malaysia på bakgrunn av at inspektører mener hvis skipene sendes er det brudd på sanksjonene mot Iran. I tillegg til dette melder EIA at amerikansk produksjon har dippet ned på 11,9m fpd, fra 12,1m fat tidligere. Dette kan ha noe med at vi går inn i en periode nå med en del raffinerier som stenger ned grunnet planlagte oppgraderinger. Dette gjør at det blir færre kjøpere av råolje, og bedre å strupe inn produksjonen enn å bygge lagre.

SBO: Selvaag Bolig solgt 270 boliger til NOK 1,32mrd i Q1’19. 12 boliger ble ferdigstilt og 29 ble overlevert. Selskapet har nå solgt i snitt 174 enheter de siste fire kvartalene. Estimatene ligger for rapportert kvartal ligger nok litt lavere, så en liten estimatoppjustering er berettiget. Aksjen handler til en fwd PE (NTM) på 8,87x, mot normalisert på omkring 10x. Aksjen har en utbytteyield på 10,47%. Det bør være en oppside på aksjen på PE nivå. Peers handles til en fwd PE på 15,43x.

SUBC: Subsea melder om tildeling av kontrakt fra Saudi Aramco gjennom deres LTA avtale. Deler av avtalen har blitt annonsert før, så total estimert verdi har vært på $500m. Man ser nå at verdien kommer på omkring $600m. Totalt for kvartalet bør markedet vente omkring $1mrd i ordreinntak. Dette er tall som i våre øyne bør støtte oppunder kursmålene i markedet som ligger rett over NOK 130 i snitt.

MAKRO/FX: Gode Kina tall, positiv undertone rundt tradetalks og tro på sentralbankene vil stimulere markedene gir positivt risk bilde. Olje og metall priser stiger. Valuta- og rentemarkedet stort sett sideveis. I USA steg børsene fredag og alle de store indeksen la på seg. Inflasjonstall kom inn et tick lavere enn konsensus fredag og isolert sett underbygger fallende renter. 2 år på 2,302 prosent med 10 år på 2,444 prosent, mens lange 30 åringen ligger 2,842. USD stabil med Index på 96,75 med EURUSD på 1,1235. I Europa er bildet tilsvarende, børsene stiger renter og valuta sideveis. Brexit er hovedtema for så vel Britene som Unionen. GBPUSD 1,3060 med EURGBP på 0,8603. EUR fortsatt under press fra CHF, 1,1185 på morgenkvisten. I Østen fikk vi en sterk børsdag på gode makrotall fra Kina og tro på endelige resultater i trade taks. Tankan fra Japan kom inn lavere enn ventet, men underliggende positiviteten gir også Nikkei et løft. Shanghai opp 2,38 prosent, mens Nikkei legger på seg 1,43 prosent. YEN faller tilbake med høyere risk on, USDYEN 111,10 med EURYEN på 124,85. AUDUSD handler 0,7125, på nivå med fredag. Gull svekker seg med riskbildet, faller under 1300USDo og omsettes 1294USDo. Aluminium stiger og handler 1928USDo. Platinum på 854USDt. EURSEK på 10,4050 med SEKNOK på 0,9275, ISM indeks slipper 0830 hos nabofolket. Vår egen krone styrket seg med risk bildet ute og stigende oljepris. Rentespread trekker også i positiv retning. Norges Bank vil også selge valuta for NOK 600m daglig i april og isolert sett bidrar dette til positiv NOK flow. En eventuell streik kan forkludre bildet, men partene sitter fortsatt ved bordet og forhandler. EURNOK åpner uka 9,6600 med USDNOK 8,5975. GBPNOK 11,23 og CHFNOK 8,6325.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg