Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $73,07/fat +1,32% siden torsdag samme tid og +0,34% siden Oslo Børs stengte. Oljeprisen stikker opp på bakgrunn av økt geopolitisk usikkerhet og det at OPEC peker på at de ikke kommer til å øke produksjonen. Saudi melder at de kommer til å holde seg på 9,7-9,8m fpd ikke 10,31m fpd, som er deres kvote. Trump tweetet fredag at om Iran ønsker å krige, er det slutten på Iran. Det refereres til at Iran støtter eller står bak angrepene mot Saudi Arabia. Igjen, fokuset for oljemarkedet er det geopolitiske bildet i Midtøsten, ikke amerikansk produksjon.

PGS/TGS: Seismikkselskapene annonserer et felles prosjekt, Torngat 3D, utenofor Øst-Canada. Området de skal dekke er på 3287 km. Prosjektet er ventet startet opp juli 2019. De meldes ikke om noe summer her, men de nevner at prosjektet er støttet av industrien, noe som er positivt. Feltet er en del av Labrador South som skal ha feltauksjon november 2021 og dette prosjektet er den 3D seismikken fra området. Positivt nyhet, men ser ikke at kursen skal flyttes nevneverdig, alt annet likt.

FX/MAKRO: Det er lite med makronyheter siden vi tok på oss bunaden. Viktigst er kanskje arbeidstall torsdag i USA som viser vedvarende lav ledighet. Fokus er som siste tiden mot trade talks og utfallet av den litt betente situasjonen, krydret med Iranusikkerhet. OECD legger i morgen frem sine økonomisk forventinger. De amerikanske børsene faller fredag, Russell2000 tar av mest med 1,27 prosent. 2 års rente i USA på 2,217 prosent med 10 åring på 2,402 prosent. USD holder på siste dages styrkelse, Index på 97,85 og EURUSD på 1,1155. I Europa øker temperaturen i forkant av Europaparlament valget. Eurobørsene mot nedsiden fredag, EuroStoxx 50 ned 0,38 prosent. Euro Index på 94,75. EURCHF 1,1285. I Østen faller Shanghai, mens Nikkei stiger på bedre enn ventede veksttall. YEN svakere med børs og makro, 110,15 mot USD og EURYEN på 122,85. Gull på sterke siden, 1275USDo, mens Aluminium handler 1832USDt. SEK sideveis, EURSEK handler 10,7535 med SEKNOK på 0,9105. NOK handlet svakere på nasjonaldagen og åpner uka på disse nivåer. Høyere oljepris synes av liten betydning. Det synes som lav interesse fra aktører utenfor nordiske regionen for vår valuta. EURNOK åpner uka 9,7925 med USDNOK 8,7800 og GBPNOK 11,1800.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Tradin