Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $57,52/fat -2,30% siden igår samme tid og +0,72% siden Oslo Børs stengte. Saudi Arabia sier de kommer til å holde produksjonen under 7m fpd i august og september, selv med stor etterspørsel fra kunder, uttaler en kilde. De uttaler at dette er for å redusere de globale oljelagrene og balansere markedet (samme parole som de har hatt i noen år nå). Uansett tyder det på at OPECs viktigste aktør er aktivt ute og vil ha prisene høyere. De frykter nok samme som vi hadde i romjulen med en oljepris på omkring $50/fat.

SUBC: Jeffries kutter kursmålet til Subsea 7 fra NOK 10 til NOK 95. Jeffries kuttet sitt oljeprisanslag i juli og med tallene som ble levert, som var roughly in line, kan dette forklare årsaken til nedgraderingen. Selskapet har, iflg Finanstilsynets shortregister, 8,67% av sine aksjer shortet. Det kan fort være litt mer, da posisjoner under 0,5% ikke plukkes opp her. Aksjen stengte på NOK 88,28/aksje i går, og dette er det laveste den har vært på nesten tre år, utenom markedskorreksjonen vi opplevde i fjor høst.

FX/MAKRO: Inflasjonstallene til Norge kom inn i dag kl 08. De viste en økonomisk utvikling som var in line med hva markedet ventet. KPI-JAE å/å kom inn på +2,2% mot ventet +2,2%. Samme, men m/m kom +0,6% mot ventet +0,5%. Kronen kommer under 10 mot euroen og handler i skrivende stund på 9,9730. Mot dollar handler vi på 8,9093. Liten styrkelse for kronen i morgentimene.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.