Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $57,52/fat -2,30% siden igår samme tid og +0,72% siden Oslo Børs stengte. Saudi Arabia sier de kommer til å holde produksjonen under 7m fpd i august og september, selv med stor etterspørsel fra kunder, uttaler en kilde. De uttaler at dette er for å redusere de globale oljelagrene og balansere markedet (samme parole som de har hatt i noen år nå). Uansett tyder det på at OPECs viktigste aktør er aktivt ute og vil ha prisene høyere. De frykter nok samme som vi hadde i romjulen med en oljepris på omkring $50/fat.

SUBC: Jeffries kutter kursmålet til Subsea 7 fra NOK 10 til NOK 95. Jeffries kuttet sitt oljeprisanslag i juli og med tallene som ble levert, som var roughly in line, kan dette forklare årsaken til nedgraderingen. Selskapet har, iflg Finanstilsynets shortregister, 8,67% av sine aksjer shortet. Det kan fort være litt mer, da posisjoner under 0,5% ikke plukkes opp her. Aksjen stengte på NOK 88,28/aksje i går, og dette er det laveste den har vært på nesten tre år, utenom markedskorreksjonen vi opplevde i fjor høst.

FX/MAKRO: Inflasjonstallene til Norge kom inn i dag kl 08. De viste en økonomisk utvikling som var in line med hva markedet ventet. KPI-JAE å/å kom inn på +2,2% mot ventet +2,2%. Samme, men m/m kom +0,6% mot ventet +0,5%. Kronen kommer under 10 mot euroen og handler i skrivende stund på 9,9730. Mot dollar handler vi på 8,9093. Liten styrkelse for kronen i morgentimene.