Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $62,76/fat uendret siden igår samme tid og -1,03% siden Oslo Børs stengte. API tallene kom i går og viste at råoljelagrene falt med 7,2m fat mot ventet fall på 2,7m fat. Bensinlagrene ned 4,5m fat mot ventet fall på 847k fat. Destillatene økte med 618k fat mot ventet opp 72k fat. Alt i alt en positiv rapport som dro oljeprisen litt opp i timene etterpå. I dag kl 1630 får vi tallene fra EIA. Vi legger til at John Bolton, sikkerhetsrådgiver til Trump, er sparket. Dette er positivt for geopolitiske krigsfrykten, da Bolton har vært en av de store pådriverne til krig i regionen. Dette er dog litt negativt for oljeprisen, som da faller på mindre spenningen i regionen. En mindre spenning kan igjen føre til lettelse av sanksjoner og større oljetilbud.

EQNR: HSBC kutter kursmålet til Equinor fra NOK 210 til NOK 200. En del analytikere har kuttet sine oljeprisestimater med noen dollar per fat, og vi regner med at HSBC har gjort det samme. Dette fører til kutt i kursmål for oljeselskapene, uten av de egentlig endrer noe annet i modellen sin.

NHY: Goldman Sachs hever kursmålet i NHY fra NOK 30,50 til NOK 40 og hever fra Nøytral til Kjøp.

NAS: Det brygger opp til en storm hos Norwegian nå som Sissener er kraftig ute i mediene og snakker om respektløshet og at de ønsker en emisjon. 16. september er det møte offisielt møte blant obligasjonseierne og frem mot det er det ikke mye som i skrivende stund peker mot en enkel løsning som opprettholder kursen i NAS.

MAKRO/FX: Vedvarende positivitet rundt trade talks og uttalelser fra Kina om økt import av US landbruksprodukter underbygger. Positive børser, høyere renter i fokus. US 2 år på 1,668 prosent med 10 år på 1,723 prosent. 30 åringen ligger 2,206 prosent. Amerikanske børser høyere, Russell2000 opp 1,33 prosent. USD handler noe svakere, 1,1050 mot EUR med Index på 98,35. I Unionen starter rentemøte hos ECB og dette er siste møte til Draghi før Lagarde overtar roret i slutten av neste måned. Resultatet kunngjøres i morgen. Makrobildet for unionen, vekst og inflasjon tilsier at ECB vil signalisere stimuli, spørsmålet er når, hva og hvordan. Eurobørsen, foruten Milan, i positivt terreng tirsdag. Euroindex på 94,85 og vi ser CHF svekke seg videre mot EU, 1,0960. I UK stiger GBP i takt med nedstemte forslag fra Johnson. GBPUSD 1,2365 med EURGBP på 0,8935. FTSE børsen i London noe svakere i går, faller 0,55 prosent. Gull handler lavere med risk on, og vi ser 1,493 på morgenkvisten. Aluminium på stiger 1.820USDt. Regionalt nettverk viser fortsatt god undertone i kongeriket. Inflasjon og makrobildet er som ventet og arbeidsløshet holdes nede. God aktivitet i de fleste sektorer. Økt bekymring for Brexit, rett eller ikke, samt lave renter ute vil måtte påvirke NB i sine vurderinger. EURNOK åpner onsdagen 9,8850 med USDNOK 8,9450. SEKNOK på 0,9245 og GBPNOK 11,0500.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.