Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $61,13/fat -2,60% siden igår samme tid og -2,94% siden Oslo Børs stengte. EIA oljelagertall kom inn -6,9m fat mot API som viste -7,2m fat. Bensinlagrene -0,7m fat mot API som viste -4,5m fat. Destillatene +2,7m fat mot API som viste +0,6m fat. Etterspørselen -0,18m fpd. Produksjonen uendret på 12,4m fpd. Alt i alt, tolker vi denne rapporten som relativt nøytral.

AKSJEMARKEDET: Positivitet i Asia på bakgrunn av at Kina velger å ikke illegge tariffer på en del amerikanske varer som kreftmedisin og dyrefôr. Dette tolkes som velvilje av markedet. Vi skrev i morgenkommentaren på tirsdag at svineindeksen i Kina har steget kraftig den siste tiden. Vi tolker med andre ord ikke Kinas valg om å la visse varer unngå tariffer som velvilje, men som en nødvendighet. Dette peker på at Kinas fokus er mot nødvendigheter. Avisen South China Morning Post skrev en artikkel i går der de peker på at handelskrigen med USA og Hong Kong protestene har blitt nedprioritert til fordel for prisen på svinekjøtt. De peker på at prisen har økt med 46,7% åoå. Offentlige myndigheter peker på at dette ikke bare er et økonomisk problem, men et politisk problem da mangel på svinekjøtt ikke representerer et velstående land. Med andre ord, vi kan se at presset mot Kina øker og det kan se ut som Kinas harde hånd ikke er like hard lenger. Positivt for handelskrigen og positivt for aksjemarkedet.

DNB: Goldman Sachs hever kursmålet til NOK 200 fra NOK 186. Anbefaling går fra Nøytral til Kjøp.

NHY: Barclays tar opp dekning med kursmål NOK 26 og underweight anbefaling.

MAKRO/FX: ECB møte i dag og positiv undertone mellom USA og Kina løfter børsene. Amerikanske børser stiger, alle indekser opp og Russell2000 legger på seg gode 2,18 prosent. Produsentpriser i USA opp mer enn ventet i går og i dag slippes inflasjonstall. Konsensus for kjerneinflasjon er 2,3 prosent åå. Renter stiger videre, 2 år 1,685 med 10 år på 1,747. USD på sterke siden og vi ser index på 98,65 og EURUSD 1,1010 etter å ha handlet under 1,10 i går. I Europa er all fokus mot ECB og resultatet av rentemøtet. Lane i ECB antydet i går at en stimulipakke var på vei. Spenning til størrelse og spekter av tiltak. Markedet priser dette uansett positivt. Industriproduksjonstall for unionen slippes KL1100, konsensus her er 0,1 prosent etter et fall på 1,6 prosent siste måned. Alle børsindekser, foruten Madrid opp i går. Euro index på 94,95 og EURCHF handler 1,0940. GBP stabilt etter par dager med oppgang, GBPUSD på 1,2325 og EURGBP på 0,8935. I Østen er børsbildet likt resten av verden, Nikkei opp 0,86 prosent, mens Shanghai stiger 0,34 prsoent. YEN faller tilbake md risk on, 108,00 mot USD og EURYEN på 118,95. Yuan fortsetter høyere med positiviteten, 7,0780 på morgenkvisten (se chart). Gull handler 1.497USDt, Sølv på 18,218USDt og Aluminium holder på siste dagers styrkelse, 1.822USDt. NOK på sterke siden, totaliteten ute bidrar i kombo med makro hjemme bidrar. EURNOK åpner dagen 9,8550 med USDNOK 8,9525 og SEKNOK 0,9250.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.