Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $60,26/fat -1,42% siden igår samme tid og +0,3% siden Oslo Børs stengte. Oljeprisen holder seg fortsatt rundt $60/fat med OPEC møte om et par måneder og USA-Kina samtaler. OPEC var ute og uttalte i går at måte de ønsker å stramme inn er å be landene som ikke har fulgt sine kvoter, nå følge den. Overall så har OPEC fulgt sine kvoter, men dett er drevet av et par land som Saudi Arabia, samt at Iran/Venezuela ufrivillig kraftig har fått sin produksjon kuttet grunnet politiske årsaker. Med John Bolton ute av White House, kan man fort se at sanksjoner mot Iran minskes. Dette vil føre til et større oljetilbud og et nedsidepress på oljeprisen.

VEI: Veidekke selger kontorbygg i Trondheim til Kjeldsberg. Summen er på NOK 440m og gir en resultateffekt på NOK 40m. De resultatfører NOK 20m i Q3 og resten etter hvert som lokalene blir leid ut. Ser vi på den kortsiktige verdien på aksjen, ser vi at selskapet prises til en PE på 11,41x. Det gir en verdi per aksje på NOK 1,71 for denne kontrakten eller 1,73% sammenlignet med gårsdagens close.

MAKRO/FX: Amerikanske børser endte med oppgang torsdag. Renter og tradetalks i fokus samt tro på at ECB sine stimuli vil smitte. Dow sluttet 27,182 som er en oppgang på 0,17 prosent og sammen med Nasdaq og S&P er vi nære all time highs 2 års rente på 1,720 prosent med 10 år på 1,786 prosent og 30 år på 2,267 prosent. Mnuchin uttalte at USA utredet en 50 og 100 års obligasjon, ønske om langtidsfunding av rekordunderskudd synes være grunn. USD styrket seg etter ECB møtet for så å falle tilbake til siste tids range, EURUSD på 1,1070. I dag slippes detaljhandel konsensus er 0,2 prosent vekst mm etter 0,7 prosent sist måned. Eurobørsene med god dag i etterkant av ECB sitt rentemøte. ECB kuttet renten til -0,5 prosent. De vil videre tilføre 20mrd EUR i måneden i verdipapirkjøp for å tilføre kapital og bedre vilkårene for vekst. Fornyelse av gammel resept, gjenstår å se om den virker som tiltenkt. Tyske 1 års rente på -0,501 prosent, Frankrike på -0,240 prosent, mens Italia ligger på 0,903 prosent. Euro index på 95,00 noe som tilsier sterkere EUR i det brede bildet. EURCHF1,0955. I Østen slutter uken med bred børsoppgang, Nikkei opp 1,17 prosent, Shanghai opp 0,75 prosent. Tradetaks og risk on i fokus. USDYEN på 108,10 med EURYEN på 119,65. Yuan styrkes, 7,0395 mot USD. Gull omsettes 1.499USDo med Sølv på 18,16USDo. Aluminium 1.795USDt og Platinum på 952USDt. NOK på svake siden i går, Olje og troen på at NB ikke vil justere renter mot oppsiden i fokus. ECB sine kutt vil nødvendigvis påvirke vår egen sentralbanks vurderinger. EURNOK handler 9,9400 på morgenkvisten, USDNOK på 8,9750 og SEKNOK på 0,9325.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.