Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $64,65/fat -6,07% siden igår samme tid og -0,72% siden Oslo Børs stengte. Vi fikk et relativt kraftig fall i oljeprisen i går. Dette var drevet av Saudi som uttalte at de ville komme tilbake til normale produksjonsnivåer kjappere enn ventet. Mer konkret uttalte de at produksjonen vil være tilbake i slutten av måneden. Markedet er redd for videre eskalering i regionen. I USA kom API tallene og viste for råoljen av lagrene steg med 0,59m fat mot ventet fall på 2,5m fat. De offisielle tallene kommer senere i dag, men det kortsiktige bortfallet av Saudi olje vil ikke plukkes opp før på evt neste rapport.

SSO: Scatec Solar har kapitalmarkedsdag i dag. De oppjusterer en del vekstmål fra forrige kapitalmarkedsdag. De oppjusterer kapasitet i 20201 fra 3,5 GW til 4,5 GW. De introduserer et mål om årlig vekst og det er på 1,5 GW fra 2022 og videre. De uttaler at de ser et sterkt marked for solenergi og en sterk pipeline. Sammenligner vi med CMD i 2018, er backlogen opp fra 4 GW til 5,6 GW. De har 1,9 GW i drift og bygging mot 1,432 GW. Alt i alt, noe positive ting, men i det store og det hele ikke noe nytt som skal trekke kursen nevneverdig oppover. Siden forrige CMD har aksjen omtrent doblet seg.

MAKRO/FX: Det er still før stormen som man sier. I kveld før vi Fed renta og i morgen for vi NB renta. Markedene forholder seg i vater inntil, da det er stor usikkerhet om hva som skjer. Her på hjemmebane ser vi at økonomene er delt. Av de 29 forespurte økonomene som Reuters har forhørt seg med, venter 15 stk at renta kommer på 1,5% og 14 at renta kommer på 1,25%. Dette er drevet av sterk innenlandsøkonomi, mens der ute kuttes rentene. Hva som NB kommer til å legge størst vekst på blir spennende å se. Dagens rente er på 1,25%. EURNOK på 9,89 og USDNOK på 8,94.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.