Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $63,63/fat uendret siden fredag samme tid og -0,45% siden Oslo Børs stengte. Oljen holder seg sterk og stiger sakte, men sikkert. Markedet peker på at årsaken er tror på godt utfall med handelsavtalen. Noe av den logikken kan være berettiget, da de ble meldt i helgen at Kina sier de skal slå hardere ned med høyere straffer for IP tyveri, som en måte å komme med et kompromiss i forhandlingene om handelsavtale. Vi mener fortsatt at oljeprisen vil holde seg sterk frem mot Saudi Aramco sin børsnotering.

EQNR: Equinor melder utbytte i dag. Utbytte for andre kvartal kom på NOK 2,3750/aksje. Utbytte kom som ventet så ser ingen grunn til kursutslag basert på dette.

FLNG: Flex LNG melder at tradingselskapet Gunvor har kommet til enighet om en tiårig charter (5+5 år). Kontrakten er for Flex Artemis, som for tiden er under konstruksjon og er ventet ferdig i august neste år. Positive nyheter for et selskapet i vinden.

MAKRO/FX:Amerikanske børser endte alle høyere fredag. Trump ble tolket til at trade talks runde 1 er i god driv. Spread Dow med få store selskaper og Russell2000, men lagt større mangfold økt kraftig (se chart) og kan være en viktig utvikling å følge. Makrobildet holder seg stabilt på positive siden i USA. 2 års rente på 1,632 prosent, mens 10 år handler 1,783 prosent. USD har styrket seg og handler 1,1020 mot USD på Index 98,15. USD handler innen ganske trangt rangebilde. I Europa holdt Lagarde tale fredag og hadde mye fokus mot finanspolitikken og viktigheten at det politiske landskapet ser utfordringene iUnionen. Vi har lenge etterspurt denne fokus og tror bestemt Lagarde er på rett vei. Makro og PMI for Unionen og del enkelt land kom alle lavere enn ventet fredag. IFO fra Tyskland i dag, konsensus er 95,0 opp fra 94,6 i oktober. Eurobørsene endte fredagen mot oppsiden. Eurostoxx 50 opp 0,21 prosent. Euroindex på 95,75. EURCHF på 1,0990. I Østen er børsbildet positivt, Nikkei opp 0,78 prosent, mens Shanghai legger på seg 0,72 prosent. YEN handler 108,80 mot USD og 119,95 mot EUR. AUD sideveis mens USDYuan handler 7,0330. Positivt lokalvalg i HK gis lite ære i Kina. Gull handler 1.465USDo med Sølv på 17,003USDo. Kobber på 2.661USDt og Aluminium på 1.743USDt. Nyhetsbildet her hjemme uten store saker, makrobildet intakt. NOK handler noe sterkere men holder seg over 10 mot EUR som bør kunne ses på som viktig. EURNOK 10,0675 med USDNOK 9,1250 og SEKNOK 0,9525. Spread Dow Jones og Russell2000 siste fem år

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.