Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $63,76/fat -0,19% siden igår samme tid og 0,33% siden Oslo Børs stengte. OPEC møtet om en uke blir en event oljemarkedet kommer til å ha fokus mot. De facto leder, Saudi Arabia, kommer til å fokusere på hvor viktig det er å stimulere markedet. I går foreslå russiske oljeselskapet å ikke endre sin output. Vi tolker at risikoen for en positiv nyhetsflow istedenfor en negativ nyhetsflow. Den største negative risikoen er fortsatt USA-Kina, og spesielt nå som Trump og USA signerte en lov som støtter Hong Kong.

AKSJEMARKEDET: I Asia ser vi et bredt børsfall. Oljeprisen gir en nøytral impuls, men USA var stengt i går og kan trade litt catch up. Store deler av USA tar inneklemt feriedag så mindre volum må ventes. Ingen store selskaper som leverte tall i dag, så ingen impuls der heller. Alt i alt, kommer vi nok til å bevege oss inn mot helgen med en nøytral til negativ utvikling.

MAKRO/FX: USA holdt stengt i går og det forventes lav aktivitet i dag. Makrobildet uendret. 2 års rente på 1,618 prosent og 10 år på 1,765 prosent. USD meget stabil, 1,1010 mot EUR og Index på 98,25. I Europa hadde vi en negativ børsdag , ESI (sentimentindeks) kom høyere enn ventet og bidro på positive siden. Dax ned 0,31 prosent, mens EuroStoxx 50 tok av 0,23 prosent. Tyske 10 års rente på -0,362 prosent. EUR noe høyere, index på 95,95 med EURCHF 1,1000. I Østen falt børsene, Hong Kong uro i fokus. Det slippes stadig nye makrotall fra Kina som viser lavere enn ventet utvikling. I Japan holdt BOJ sjefen tale og var tydelig på at lave renter skal hjelpe inflasjon og ikke ekspansiv finanspolitikk. Nikkei ned 0,49 prosent, mens Shanghai er ned 0,61 prosent. HK børsen tar av over 2 prosent. Yen handler 109,50 mot USD og 120,55 mot EUR. AUDUSD 0,6775 og USDYuan på 7,0335. Gull uten store endringer, 1.463USDo, mens Sølv holder seg over 17USDo. Kobber noe lavere, 2.667USDt og vi har Aluminium på 1.754USDt. Norske detaljhandelstall kom inn lavere enn ventet, -0,8 prosent mot ventet økning på 0,3 prosent. Norges Bank slipper sine valutatall for desember KL1000. Dagens tall for salg av valuta for 700MIO NOK. Desember er en måned med færre handelsdager så et lite øye på disse tallene. NOK i smal range men risk er fortsatt mot svakere NOK. EURNOK å¨10,1030 med USDNOK på 9,1800 og SEKNOK 0,9605.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.