Tre tradere forteller: Slik jobber de i dagens «drømmemarked»

Et volatilt og usikkert marked kan gi muligheter for tradere. Tre aktive tradere forteller hvordan de jobber nå – og hvilke fallgruver man må være særlig obs på.

– Det er et drømmemarkedet for en trader nå. Det er helt fantastisk. Det er enkelt å tjene noen raske fire-fem prosent på små og større aksjer hver eneste dag.

Det sier Espen Teigland. Han startet med 100.000 kroner tilbake i 2010 og har tradet seg til en formue på flere millioner. I fjor tjente han i overkant av fire millioner kroner på trading, viser dokumentasjon E24 har sett.

Han forteller at det tok lang tid før han kom opp på den berømte første millionen, men at han de siste tre årene har hatt stor suksess.

Raske handler, ofte på dagsbasis, er strategien Teigland går for. Slik markedet er nå, er akkurat slik den Bergen-bosatte investoren liker det.

Han mener at de som sitter på mellomlang sikt i dette markedet ikke vil tjene noe særlig.

– Hvis det er et rent bullmarked, lønner det seg å sitte i ro. Men nå er det et trampolinemarked, hvor det er rødt og grønt om hverandre. Da må man ta fortjenesten når den er der, sier Teigland.

Han får støtte fra investeringssjef hos meglerhuset Global Assets, Lars Semb Maalen-Johansen.

Klikk her om du vil lese den fulle artikkelen på E24 (E24+ kreves).

Global Assets skreddersyr den finansielle rådgivningen til deg slik at du får den markedstilnærmingen du ønsker.